EVERYTHING ABOUT κυπαρισια που θα μεινω

Everything about κυπαρισια που θα μεινω

Everything about κυπαρισια που θα μεινω

Blog Article

Μεγάλο μπάνιο το οποίο έχει και πλυντήριο και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί κάποιος για την διαμονή του.Μπαλκονι και μπροστά και πίσω με τραπεζάκια και καρέκλες.Το μπροστινό είχε θέα την Μονεμβασιά. Η κυρία Λίτσα μας έφερε πρωινό δύο φορές ενώ δεν ήταν στις παροχές.Μειναμε πολύ ευχαριστημένοι από όλα και σίγουρα θα το ξαναεπισκευτουμε.

Παρόλο που δεν είναι παραθαλάσσιος οικισμός, μαζεύει πλήθος επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο.

Καλησπέρα! Θα σας ταίριαζε και ο Αβλέμονας σαν περιοχή, που είναι κοντά στην παραλία και έχει όλα αυτά που ζητάτε και είναι λίγο πιο ήσυχα. Η Χώρα και το Καψάλι έχουν πιο έντονη ζωή, που σημαίνει και πιο πολλές επιλογές για ταβερνάκια και γκουρμέ μαγαζιά.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ωστόσο, τα κυπαρίσσια προτιμούν το υγρό έδαφος και συχνά αναπτύσσονται κοντά σε υδάτινες μάζες.

Το κοινό ή αειθαλές κυπαρίσσι είναι ένα κωνοφόρο δέντρο που συναντάμε σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας να φυτρώνει μόνο του, ιδανικά προσαρμοσμένο στο κλίμα πολλών μεσογειακών χωρών όπως της Κύπρου, του Λίβανου και της Ιταλίας.

Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.

Τα συμπτώματα ξήρανσης εμφανίζονται στο εσωτερικό του φυλλώματος κοντά στον κορμό, σταδιακά πηγαίνοντας προς τα έξω. Για την αντιμετώπιση της φυτόφθορα, κάνουμε πότισμα στη ρίζα με διάλυμα γαλαζόπετρας (θειικού χαλκού) και ψεκάζουμε το φύλλωμα με σκεύασμα χαλκού που προμηθευόμαστε από γεωπονικά καταστήματα.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο κυπαρισσια διαμονη από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

Το λιμάνι είναι παραδοσιακό και εκτός από τα επιβατικά πλοία φιλοξενεί πολύχρωμες βάρκες και σκάφη. Γύρω από το λιμάνι θα βρείτε την γραφική πλατεία και πολλά καφέ, ταβερνάκια και μαγαζιά.

Πάνω στο λοφάκι που υψώνεται στη νότια πλευρά της Παραλίας βρίσκονται τα ερείπια κάστρου, που κάποιες πηγές αναφέρουν ως βυζαντινό, αν και είναι επίσης πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης.

Βρίσκεται στον Νομό Λακωνίας, στο Μυρτώο Πέλαγος. Αποτελείται από τρεις οικισμούς. Φτάνοντας στο Κυπαρίσσι θα συναντήσετε τον οικισμό της Βρύσης, παρακάτω είναι η Παραλία και στα αριστερά της Παραλίας είναι η Μητρόπολη ( όπου βρίσκεται η αντίστοιχη εκκλησία ) .

Ετσι όπως διαβάζω την δημοσίευση κατευθύνομαι για Αγία Πελαγία. , όμως νομίζω πως το νότιο μέρος είναι το καλό (αν θυμάμαι καλά από συζητήσεις). Τέλος, υπάρχει κάπου εκδρομή / καραβάκια να πάμε σε δυσπρόσιτες παραλίες από θάλασσα ?

Report this page